måndag 18 februari 2013

Dag 1

Detta visar kroppen på en bekväm person i pyjamas som gillar att småäta, choklad, smörgåsar, ost och cheezballs. Sedan aktiva Akita flyttade så har jag legat av mig med promenader. Maja kräver absolut ingenting, slöar jag så slöar hon. Så jag har inte haft nån hund som "tvingat" ut mig...
BMI 18e februari är 23.3. Kanske inte så mycket, men jag trivs inte som det är nu. Känner mig lat, trött och lönnfet. Målet är BMI på 20.5 och de betyder 8 kilo ned för mig. Jag ska testa oilpulling (vispa runt en tesked solrosolja i munnen i en kvart morgon och kväll), äta enligt paleo/"stenålderskost" och ta tillskott av algtabletter, kalk och kokosolja.
Så, let the journey begin :)

Började dagen med oilpulling, för mer info om det, googla eller kolla in länken här till höger på sidan! Iallafall så kör jag med solrosolja och "svischar runt" oljan i munnen i ungefär en kvart. Först vanlig tandborstning med lite tandkräm, sen oljan, sköljer munnen och borstar med lite salt efteråt. Munnen kändes helt okej efter det, inte så flottigt som jag hade trott. Tänderna såg vitare ut direkt!

Frukost blev en smoothie (en näve blåbär, en näve jordgubbar, 2 dl kokosmjölk, 1 tsk vetegräs, 1 tsk linfröolja, mixas. Jag tar fram bären kvällen före så de är tinade till morgonen. Annars får jag seriös brainfreeze). Efter smoothien stoppade jag i mig ett kokt ägg, inget salt eller nåt till. Och ungefär en matsked kokosolja, mina algtabletter och kalk.

Motion 1: Jag och vovven gick halvfort i 45 minuter i kylan efter frukost. Vi kollade på hästar och får och grejer och åtminstone hon blev helnöjd.
Efter promenaden var jag hungrig igen och åt en tidig

Lunch: Kycklinggryta, kokt blomkål och tomater. Riktigt gott! Kycklinggrytan består av kycklingfile som steks ihop med lite röd paprika, sen hade jag i nån matsked kokosmjölk, lite peppar och massor av curry. Man saknar inte ens salt!
Medans jag funderade på vad jag skulle ha till middag åkte jag och handlade lite "mystiska" saker:
 Sedan gjorde jag egen majonnäs, blev riktigt bra och var lätt att göra.

Husligheten fortsatte :O Vi bakade paleobröd!
Hittade inget kokosmjöl, så tog 4,5 dl mandelmjöl. Och så slängde jag på ett bakplåtspapper den sista kvarten, barnen gillar inte mörka, hårda skorpor (fast det gör jag).


Har så kass kamera på mobilen tyvärr...
Hur blev det då?
Jo jag ger paleolimpan 4 stenåldersgubbar av 5 möjliga! Det var gött, smakade lite sconesaktigt, men jag störde mig lite på alla sesamfrön på utsidan, blev för mycket sesamsmak. Nästa gång tar jag nog inga i formen eller uppepå. Nu har jag skivat upp den och stoppat i frysen, kan vara väldigt bra att ha om jag får mackbegär nån kväll...
Middag blev stekt laxfilé, blomkålsmos (mixad kokt blomkål utan nånting i), paprika och mycket majonnäs. Gjorde två extraportioner som åkte i frysen.

Motion 2 för dagen blev 45 minuters hundpromenad igen.
Kvällsmat blev räkor som var så jobbiga att skala så det blev bara nån näve.

Den här första paleodagen var bra, tur nog var jag ledig och kunde laga mat och baka och greja. Stod mig länge på den tidiga lunchen (6 timmar!) och har inte känt mig sockersugen eller nåt sånt heller. 

Inga kommentarer: